CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Wendy Reniers (2019)

SKILLS: adviseren, vertalen van idee naar praktijk, didactische vaardigheden (lesgeven en coachen), schrijven, recenseren, bloggen, onderzoek doen, journalistiek, project management, proeflezen, WordPress, Microsoft Word, interculturele communicatie, Nederlands, Engels, motiveren, coördineren, redigeren, analyseren, klantvriendelijkheid en organisatiesensitiviteit, creativiteit, doelen stellen, grenzen bewaken, initiatief nemen.

Myrthe Dijkstra van studiestichting Alias: “Na haar bachelor Taal- en cultuurstudies (hoofdrichting Taalkunde) volgde Wendy een master Interculturele communicatie aan de Universiteit Utrecht. Na haar master is Wendy begonnen als junior projectleider bij TopTaal. Na ongeveer een jaar werd ze projectleider. Tevens heeft ze bij TopTaal intern de docentenopleiding gevolgd en stage gelopen, om vervolgens aan de slag te gaan als docent NT2. Sinds begin 2018 is Wendy ook nog ontwikkelaar van lesmateriaal bij TopTaal. Aan de Schrijversacademie leerde ze creatief schrijven, met name fantasy en science fiction.
Tijdens haar opleiding heeft Wendy verschillende soorten vrijwilligerswerk gedaan, bijvoorbeeld als coördinator bij de Voorleesexpress en als eindredacteur bij cultureel online magazine CLEEFT.

Als je geïnteresseerd bent in taalonderwijs, maar ook in creatief schrijven of in het ontwikkelen van lesprogramma’s, kom dan vooral naar Wendy op de CarrièreNacht!”