CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Programma & Introductie

Overzicht programma CarrièreNacht Geesteswetenschappen 2022

Duurzame introductie van de CarrièreNacht Geesteswetenschappen 2022

De Humanities Career Night start om 18.00 uur met een gezamenlijke (Engelstalige) introductie door Jon Kahler en Spandan Joshi & Tiemen Wagenvoort van The Green Office Universiteit Utrecht.

“Sustainability has always been at the heart of everything I do. I remember taking a business course on corporate sustainability and being inspired by the possibility of change. It’s what motivated me to eventually pursue my MA in environmental and climate ethics!”

Jon Kahler, milieu-ethicus & communicator

Jon Kahler is een gepassioneerd natuurliefhebber die van de wereld een betere plek wil maken! Dat betekent: het communiceren van ideeën over duurzaamheid en milieuvriendelijkheid door middel van ethische copywriting, milieuschrijven en educatieve video’s waarin hij de grotere vragen verkent over hoe we ons verhouden tot de natuur, haar niet-menselijke bewoners, en de wereld in het algemeen. Deze vragen kunnen veel informatie opleveren over hoe we verder moeten gaan als individuen, bedrijven en als bewoners van de planeet aarde.

Naast deze missie werkte Jon als Sustainability & Ethical Advisor Circle That en copywriter voor Biome Eco Stores. Hij heeft een master in Toegepaste Ethiek van de Universiteit Utrecht en postdoctorale opleidingen in Filosofie (Melbourne University) en Circular Economies & Sustainability Strategies (Cambridge University) bovenop een Bachelor in Ondernemerschap en Bedrijfskunde.

Spandan Joshi & Tiemen Wagenvoort, Green Office Universiteit Utrecht

Spandan & Tiemen verzorgen een interactieve sessie over de verborgen impact van ons dagelijks leven, gebaseerd op het boek De verborgen impact – Alles wat je wilt weten en wat je kunt doen om een eco-neutraal leven te leiden geschreven door Babette Porcelijn, industrieel ontwerper, auteur, spreker en onderzoeker bij Think Big Act Now een organisatie die mensen helpt de meest effectieve keuzes te maken in hun dagelijks leven om te streven naar een veilige en duurzame toekomst.

Haar boek De verborgen impact verscheen in 2016 en er zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren van verkocht in Nederland, België en Frankrijk. In 2020 publiceerde ze het doeboek EcoPositief in vijf stappen en in juli 2021 Het happy 2050 scenario, een wetenschappelijk onderbouwd plan voor een veilige planeet, een geïnspireerde bemanning, een integer beleid, eco-positieve productie zonder verborgen impact, een gezonde economie en gelijke kansen op welzijn voor iedereen.