CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Welkom

De CarrièreNacht Geesteswetenschappen zal plaatsvinden op 25 april 2023. Het thema is IMPACT.

De Geesteswetenschappen en de getechnologiseerde en geglobaliseerde maatschappij waar wij in leven zijn in constante wisselwerking met elkaar. Deze dialoog tussen de maatschappij en de individuele geest, de massa en de kunst, de geschiedenis en de toekomst via talen, communicatie, media en betekeninsgeving is de manier waarop de Geesteswetenschappen impact maken. Met bewustzijn en het bestuderen van cultuur, kunst, taal en geschiedenis kunnen we de maatschappij beïnvloeden en misschien zelfs verbeteren. 

Wij Geesteswetenschappers moeten ons weten te bewegen in de huidige maatschappij en in ons toekomstige werkveld. In de praktijk hebben we binnen welke organisatie dan ook individuele impact. Bij de carrièrenacht kun je oriënteren op je eigen impact tijdens gesprekken met alumni en workshops met bedrijven. Jouw stem en impact is van belang. 

Eerdere edities van de CarrièreNacht Geesteswetenschappen hadden de volgende thema’s:

2022: Sustainability
2021: Jobs of the Future
2020: Gezocht: Geesteswetenschappers!
2019: SKILLS
2018: Geld en de Geesteswetenschappen
2017: Waarde van de Geesteswetenschappen

Het filmpje van de ‘Carrièrenacht GW 2019: SKILLS’ en de foto’s van ‘Carrièrenacht  GW 2020: Gezocht, Geesteswetenschapper!’ en de Online ‘Carrièrenacht GW 2021: de Toekomst van de Geesteswetenschappen’ hieronder geven een impressie van eerdere edities.

Carrièrenacht GW 2019: SKILLS

Carrièrenacht  GW 2020: Gezocht, Geesteswetenschapper!

Online Carrièrenacht GW 2021: de Toekomst van de Geesteswetenschappen (met een digitale Toekomst-kroeg met bier en 0,0% drankjes, speciaal gebrouwen voor de Carrierenacht GW door Boot 122, Zie hier het verhaal van Boot 122).