CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Welkom

In een wereld die draait om een apocalyptische toekomst qua klimaatverandering en waarin ons leven intussen bijna 2 jaar geteisterd wordt door een virus, lanceert de faculteit Geestewetenschappen met al haar studieverenigingen op donderdag 10 maart  de Carrièrenacht Geesteswetenschappen 2022 met als thema: Duurzaamheid! 

Denk daarbij niet alleen aan ‘beter voor de aarde’, maar ook aan duurzaamheid in het licht van je eigen loopbaan- en arbeidsmarktoriëntatie en je eigen functioneren in het hier en nu. 

Je kan workshops en lezingen bijwonen over thema’s als mentale gezondheid, duurzaam zijn met jezelf, werkgeluk, duurzaam tijdgebruik – plannen, werkritme, grenzen – duurzaam reizen in internationale organisaties, hergebruik van materiaal en kennis, blijven leren, lokaal organiseren en duurzaamheidsethiek, etcetera 

Circa veertig alumni van de faculteit zullen vertellen over hun functies en hun loopbaan. Hoe vonden zij hun passie? Hoe behouden zij hun energie? Hoe werkt duurzaamheid in hun werk en werken door? 

Of deze avond live, online of hybride gaat plaatsvinden weten we nog niet. Maar in geval van een live event zullen we een ruilmarkt organiseren. Dat is dan meteen de entreeprijs voor deze avond: neem minimaal 3 boeken, kledingstukken of ander soort spullen mee die het ruilen waard zijn, en neem er evenveel mee terug als waar je mee gekomen zijn. Lekker circulair.   

Eerdere edities

In 2021 organiseerden we de eerste online Carrièrenacht GW met als thema ‘Jobs of the Future’ over de toekomst van de student geesteswetenschappen, de toekomst van het werkveld, maar ook de toekomst van De Geesteswetenschappen in het algemeen. De Carrièrenacht 2020 had als thema ‘Gezocht: geesteswetenschapper!’, in 2019 was het thema ‘SKILLS’, in 2018 ‘Geld en de geesteswetenschappen’en in 2017 ‘De waarde van de de geesteswetenschappen’.  De foto’s en filmpjes hieronder geven een impressie van eerdere edities.

Carrièrenacht 2019: SKILLS

Carrièrenacht 2020: Gezocht, Geesteswetenschapper!

Online Carrièrenacht GW 2021: de Toekomst van de Geesteswetenschappen

Met een digitale Toekomst-kroeg met bier en 0,0% drankjes, speciaal gebrouwen voor de Carrierenacht GW door Boot 122 (het verhaal van Boot 122).