CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Maureen Jonkergouw (2019)

SKILLS: communicatieadvies, teksten schrijven, imago, usability websites, strategische communicatie, voorlichting, webcare, kritisch, nauwkeurig, snel van begrip, denkend vanuit de mens

Naomi van Manen van studievereniging Awater: “‘Als communicatieadviseur en neerlandica heb ik een voorliefde voor teksten. Het begrijpelijker, overtuigender en prettiger leesbaarder maken van teksten is mij op het lijf geschreven. Daarnaast houd ik mij graag bezig met de menselijke kant van communicatie.’ Maureen Jonkergouw beschrijft wat bij Geesteswetenschappenstudies vaak onderschat wordt op haar LinkedIn profiel, namelijk dat een studie Nederlands of communicatie naast tekst ook een menselijke kant heeft. De kennis die zij opdeed tijdens de bachelor Nederlandse taal en cultuur en de master Communicatie en Organisatie brengt zij in de praktijk als communicatieadviseur en persvoorlichter in het ziekenhuis. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s Hertogenbosch klom ze op van Stagiaire Patiëntcommunicatie naar medewerker Digitale Media om vervolgens dit beroep te gaan uitoefenen. In haar dagelijks werk houdt ze zich bezig met het beheren van het imago van het ziekenhuis (als nieuwsredacteur en als persvoorlichter), geeft ze leidinggevenden en zorgverleners advies over hoe ze het best kunnen communiceren, en helpt ze patiënten om goed voorbereid de spreekkamer in te gaan.

Wil je weten hoe zij haar liefde voor taal heeft kunnen combineren met het werken met patiënten of wil je graag een baan waarvoor je veel moet schrijven? Kom dan luisteren naar Maureen Jonkergouw!”