CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Toekomst in Erfgoed en -landschap? (2021)

Heb jij een academische of persoonlijke interesse voor Erfgoed, Kastelen, Privécollecties, Handschriften? Of voor Landschap & Natuur, Klimaat en Biodiversiteit? Voor Educatie of Communicatie mbt bovenstaande zaken? Of gewoon zin om naast dat studeren je handen eens uit de mouwen te steken?

Stichting Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) beheert, behoudt en ontwikkelt erfgoed, natuur en landschap binnen de hele Provincie Utrecht. Hun projecten richten zich op biodiversiteit, klimaat, erfgoed, landschap, archeologie. Daar wordt aan gewerkt met vrijwilligers: landschapsploegen, archivarissen, mensen die onderhoud doen van panden, mensen die onderzoek doen, advies geven, ontwikkelen. Het nieuwste project is Project Kasteel gezocht, maar kijk ook eens naar utrechtaltijd.nl of erfgoedgezocht.nl. Verder zijn er met dank aan Stichting Landschap Erfgoed Utrecht stiltetuinen, voedselbossen en klompenpaden ontstaan, scholieren geinformeerd, en is er vanalles (bv archeologische verzamelingen) gedigitaliseerd.

Stichting Landschap Erfgoed Utrecht nodigt studenten geschiedenis en kunstgeschiedenis, studenten media en cultuur, studenten communicatie en informatiewetenschap en alle masterstudenten met een speciale interesse in erfgoed, natuur en landschap uit om te praten over mogelijkheden voor (relevant) vrijwilligerswerk (voor op je CV), stages, (afstudeer) onderzoek of bijvoorbeeld zinvolle (buiten)activiteiten voor je studievereniging!

Frits Kuipers (business development & funding) vertelt je alles wat Stichting Landschap Erfgoed Utrecht doet, beantwoordt al je vragen en brengt je in contact met de juiste persoon binnen de organisatie.

Meer info op https://www.landschaperfgoedutrecht.nl/

En ja er is op het moment 1 betaalde vacature, maar – tip van uw career officer – bedenk dat je zeker meer kans maakt op een dergelijke functie als je kan laten zien dat je ja al eerder hebt ingezet voor zo’n organisatie. Alle alumni die voor NGO’s werken hebben ons dat verzekerd: het is immers zo makkelijk om je motivatie te laten zien in organistaties die veel met vrijwilligers werken. Als je die ervaring op je CV hebt staan kijken ze soms echt niet verder…