CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

SCRUM – o.d.z. de kunst van het Post-its plakken (2019)

Deze workshop is vol! Er is nog wel plek in de Engelstalige workshop in ronde 4.

Als Agile Consultant en Scrum Trainer ben ik via Incentro betrokken (geweest) bij PostNL, Yarden, Postcodeloterij, Wolters Kluwer, Gemeente Rotterdam, Gemeente Amsterdam,  Air Miles, SNS Bank, Univé, Vivat, Unit4 en KPN. Hij heeft jarenlange Agile ervaring in softwareontwikkeling en ICT management. Ooit ben ik begonnen als ’traditionele’ projectmanager, waarin ik veel met Prince2 heb gewerkt, maar tegenwoordig ben ik alleen nog te vinden in Agile omgevingen; want daar geloof ik in. Ik draag het Agile gedachtegoed vol overtuiging en plezier uit en heb tijdens mijn werk de afgelopen jaren aan veel knoppen kunnen draaien om te zien wat in welke situatie een goede oplossing is. Ik heb Scrum en Agile werken organisatie-breed geïmplementeerd, in zowel IT als business teams. Daarnaast ben ik graag gesprekspartner voor beslissers in een organisatie.

Ik houd ervan mensen en teams te helpen zelforganiserend te worden en bouw graag aan een prettige werkomgeving, waarin organisaties leren zo goed mogelijk samen te werken: inspect and adapt! Ik vertel mensen niet wat ze moeten doen, maar presenteer ze met verschillende opties. Ik ben pas klaar als andere mensen blij zijn. Tot slot leef ik in het hier-en-nu en houd ervan nieuwe dingen te ontdekken. Nieuwe werkwijzen, nieuwe inzichten, innovatie.

Op de CarrièreNacht Geesteswetenschappen ga ik jullie laten kennismaken met nieuwe manieren van projectmanagement en die ook kort laten ervaren. Deze inzichten kunnen je van pas komen bij het schrijven van je scriptie, het samenwerken en organiseren in je (studie)vereniging, en vast en zeker ook later in je professionele leven.