CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

DIGITALE VAARDIGHEDEN – o.d.z. praatjes over plaatjes! (2019)

Deze Workshop is VOL!!!

Promotiemateriaal, een tof vormgegeven scriptie, een toekomstige stage waarin je een grafisch concept moet ontwikkelen, uitwerken  en klaar moet maken voor de drukker…  digitale vaardigheden komen altijd van pas!

Nieuwsgierig  hoe de digitale bewerking en correctie van foto’s in zijn werk gaat, hoe je werkt met lagen en maskers? Altijd al tips willen hebben voor het plaatsen en bijsnijden van afbeeldingen,en het opmaken van tekst of het uitwerken van potloodschetsen tot digitaal ontwerp?

In deze korte workshop krijg je wat inzicht in hoe de opbouw van grafisch ontwerp eigenlijk in elkaar steekt (kleur, typografie en vlakverdeling) en krijg je wat meer kennis over omgaan met Photoshop, Illustrator en InDesign. Echt digitaal vaardig worden kost meer tijd natuurlijk, maar je weet hierna iniedergeval wat er mogelijk is en waar je je dus verder in zou kunnen verdiepen.

Harold van de Kamp is beeldend kunstenaar en fotograaf, ontwerper en grafisch vormgever, geeft cursussen in digitale vaardigheden via Skills Lab en Parnassos Cultureel Centrum en is beeldredacteur en -adviseur voor de faculteiten Geowetenschappen en Betawetenschappenoor de faculteiten Geowetenschappen en Betawetenschappen verzorg ik o.a. de beelden en communicatie op de schermen in het Koningsbergergebouw. Ik zit dan ook in de contentredactie van van de videoschermen in het Koningsberger. Daarnaast adviseer ik op het gebied van beeld, beeldtaal en beeldgebruik binnen de faculteiten.