CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

CREATIEF SCHRIJVEN – o.d.z. want ook jij barst van de schrijfideeën (2019)

Deze Workshop is VOL!!!

Wil je jezelf verrassen met eigen teksten en ideeën? En met plezier een tekst produceren? In de cursus Creatief schrijven maak je kennis met proza en poëzie. Je ontdekt dat je barst van de inspiratie! Je krijgt gerichte en verrassende opdrachten en tips. Zo schrijf je een column en maak je van een woordenschat een gedicht. Thuis werk je een opdracht verder uit. Tijdens de volgende les krijg je hierop feedback van mij en je medecursisten.

Deze workshop is een korte kennismaking met creatief schrijven. Je leert waar je je schrijfthema’s vandaan haalt. Je krijgt tekstvoorbeelden en wisselt ideeën uit met medecursisten. We doen een paar korte oefeningen, zodat je meemaakt wat creatief schrijven je kan brengen. Neem dus pen en papier of je laptop mee!

Monique Gooren is schrijver, (eind)redacteur en schrijfdocent. Op het moment is ze werkzaam bij Rijkswaterstaat als eindredacteur en bedrijfsjournalist. Ze werkte jarenlang bij verschillende overheden, onder meer als hoofdredacteur van het publiekstijdschrift van Staatsbosbeheer. In de NRC publiceerde ze ondermeer: Gooi je pumps het raam uit, Willemijn, Astrid, Annechien“Gooi je pumps het raam uit, Willemijn, Astrid, Annechien. Ook mannen zien er op tv graag deskundig en aantrekkelijk uit, maar ze hoeven er geen pijn voor te lijden” …