CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Joris Tieleman (2021)

Zou jij later een bijdrage willen leveren aan de verbetering van het economieonderwijs in Nederland? En zou je tegelijkertijd allerlei verschillende artikelen willen schrijven voor een gerenommeerde krant?

Dawn Helsen van USLAS Atlas: “Joris Tielema volgde de bachelor Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast heeft hij een MSc in Ruimtelijke Economie (cum laude) afgerond aan de Vrije Universiteit, Amsterdam en een MSc in Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam.

Hij is mede-oprichter van de studentenbeweging Rethinking Economics in Nederland, die zich inzet voor een breder, realistischer en meer maatschappelijk relevant economieonderwijs. Eerder publiceerde hij “Thinking like an Economist?”, Een systematische analyse van economische curricula in Nederland. Voor de Volkskrant schrijft hij artikelen over veel verschillende onderwerpen (zoals een LAS’ser betaamt) onder andere over nationale en internationale politiek, toerisme en cultuur, economie, waterschappen en sociale ongelijkheid.”