CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Heidi de Ruiter (2019)

SKILLS: German, Dutch, government, policy, public relations, international relations, public administration, social media en English.

“In september 2002 begon ik aan de bachelor Duitse taal en cultuur. Uiteindelijk heb ik op 1 maart 2007 mijn masterdiploma voor de programma’s Interculturele Communicatie en Vertalen ontvangen.
Ik kijk nog steeds met heel veel plezier terug op mijn studietijd. Het gezellige clubje studenten, de enthousiaste docenten en bijv. het organiseren van de eerste Berlijnreis van Aufschwung maakte het studeren in Utrecht onvergetelijk. De taalkundige, literaire en cultuurhistorische vakken binnen de bachelor Duits waren interessant. Daarnaast vond ik het erg prettig om ook vakken buiten de eigen bachelor of zelfs faculteit te volgen. Van deze mogelijkheid heb ik dan ook veel gebruik van gemaakt. Een zomersemester aan de Ruhruniversität Bochum zorgde er voor, dat de Duitse cultuur een stuk tastbaarder en Duits praten vanzelfsprekend werd.

Tijdens mijn masterstudie bestond de mogelijkheid om stage te lopen en via een open sollicitatie kwam ik terecht bij de Euregio Rijn-Waal in het Duitse Kleve. De Euregio Rijn-Waal is een ledenorganisatie van Nederlandse en Duitse gemeenten en regionale overheden, die tot doel heeft de grensoverschrijdende samenwerking te verbeteren. Ik werd overal bij betrokken en mocht zelfs mee naar een congres in Brussel. Toen ik eind 2008 de kans kreeg om bij de Euregio Rijn-Waal te gaan werken, heb ik dan ook niet lang hoeven nadenken. Als senior beleidsmedewerker in een kleine organisatie ben ik bij veel beleidsterreinen nauw betrokken: openbare orde en veiligheid, economie en arbeidsmarkt, openbaar vervoer etc.. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de PR en communicatie. Een heel breed takenpakket, dat het werk heel afwisselend maakt en natuurlijk perfect aansluit bij mijn studie Duitse taal en cultuur.”