Humanities Career Night

Alumni

Diederick van den Ende (NL) (2023)

Strategist Climate & Energy at Greenpeace Nederland

Diederick van den Ende maakt impact met klimaatrechtvaardigheid

Madelief Brouns (USLAS Atlas): “Diederick van den Ende (Hij/hem, die diens) heeft de Bachelor Liberal Arts & Sciences afgerond in Utrecht met als hoofdrichting Internationale Relaties & Conflict Studies. Gedurende zijn studie was hij actief bij sportvereniging SPIN en volgde hij een minor Gender Studies. Na het volgen van een Summer School in Sexual Orientation and Gender Identity in International Law in Leiden, deed Diederick de research master Gender Studies in Utrecht. Inmiddels werkt Diederick sinds april 2021 bij Greenpeace, waar hij nu strateeg is. Ook heeft hij drie jaar geleden Queers4Climate opgericht, een grassroots groep die bestaat uit LHBTQIA+ personen die opkomt voor leefbare toekomsten.

Diederick heeft ook lesgegeven bij de studie Liberal Arts & Sciences en Gender Studies. Niet alleen om gender en postcolonial studies, multi- en interdisciplinair onderzoek te begeleiden, maar ook als tutor voor zomerschool NOISE. Daarvoor was hij ook nog werkzaam bij het ministerie van buitenlandse zaken als beleidsadviseur voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Kortom: Diederick heeft impact gemaakt op een veelvoud aan sectoren, waaronder in het onderwijs en bij de overheid.

Nu bij Greenpeace maakt Diederick impact als strateeg met een team dat campagne voert op het gebied van zware industrie, fossiele reclame en klimaatrechtvaardigheid.”

Wil je meer leren over Diederick en de paden die hij heeft bewandeld tijdens zijn carrière? Wil je weten hoe hij zelf impact heeft gemaakt? Of wil je weten hoe het is om te werken bij een bedrijf met duurzame impact? Kom dan naar de Carrière nacht en ervaar de mogelijkheden van jouw toekomst!