CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Berenschot en het Ministerie van Justitie en Veiligheid (2020)

Laat je CV checken!

Op de CarriereNacht GW zullen career officers en een aantal recruiters beschikbaar zijn voor een korte CV check! Je hoeft je hier niet voor in te schrijven, je kan gewoon langslopen. Maar natuurlijk kan je je CV ook inleveren bij een van de recruiters (je weet nooit waar het toe leidt!). Neem je CV dan ook bij voorkeur uitgeprint mee.

Gewoon met hen in gesprek gaan om informatie in te winnen mag vanzelfsprekend ook. Het zijn ook maar mensen. En grappig genoeg: veel recruiters hebben trouwens zelf een geesteswetenschappelijke achtergrond!

Hierbij stellen we je een van de recruiters voor: Samira Akaiouar, ervaren recruiter bij Berenschot en het Ministerie van Justitie en Veiligheid (stage)

Over de recruiter

Nadat Samira de Hotel Management School Maastricht had gevolgd en aansluitend bij Teaching Hotel Château Bethlehem en Ayre Hoteles in Madrid had gewerkt, werd zij vanuit de Hotel Management School Maastricht adviseur en vanuit die functie verantwoordelijk voor de optimalisering van de ‘hospitality’ bij organisaties als Albert Heijn en Volvo. Maar Spanje trok, en als recruiter kon zij aan de slag bij de The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C. in Barcelona, waar zij de werving en begeleiding van internationale stagiaires deed. Terug in Nederland werkte ze een jaar voor GITP waar zij verantwoordelijk was voor de werving van interne en externe klanten en daarna nog een aantal maanden als recruiter voor Berenschot, tot zij startte met de Master Interculturele Communicatie aan de UU, van waaruit zij vanaf april stage gaat lopen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid om wat meer veelzijdigheid te tonen. En zij neemt verse vacatures mee naar de CarriereNacht!

Samira kan vanuit al haar ervaringen als recruiter een goed inzicht geven in hoe er naar je gekeken wordt door de ‘gate-keepers’ in organisaties, en je helpen om te kijken of er matches zijn tussen jou en de organisaties waar zij bekend mee is (en ingangen in heeft, tip!).

Over de organisatie

Berenschot: ”Wij helpen organisaties in de publieke sector en het bedrijfsleven van over de hele wereld bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken, het realiseren van nieuwe strategieën, het verbeteren van prestaties en het bouwen en ontwikkelen van menselijk kapitaal. Pragmatisch, innovatief, mensgericht, onconventioneel en met veel plezier. Zo geven onze adviseurs al 80 jaar professioneel hoogwaardig advies waar onze klanten hun toekomst op kunnen bouwen. Samen creëren we nieuwe kansen en zetten wij onze klanten op voorsprong. Onze adviseurs zijn inspirerende, eigenzinnige individuen die één grote passie delen: organiseren. Wij lossen complexe vraagstukken waar organisaties voor staan op door onze sectorkennis te verbinden met inhoudelijke expertise en multidisciplinaire competenties. Naast advies biedt Berenschot ook in de vorm van de Berenschot Academy open en incompany opleidingen aan. Gegeven door ervaren adviseurs, die beschikken over de laatste inhoudelijke kennis en jarenlange praktijkervaring in uw sector.

Veel aandacht besteden we aan de kwaliteit en ontwikkeling van onze eigen mensen. Want de lat ligt hoog. Onze klanten hebben recht op goede adviseurs en professioneel advies volgens de laatste inzichten. Daarom hebben we het Berenschot opleidingsprogramma, voor persoonlijke reflectie, experimenteren en het ontwikkelen van vaardigheden. Met het opleidingsprogramma geeft Berenschot invulling aan de ambitie om een kwalitatief hoogwaardige opleiding voor de eigen adviseurs neer te zetten. Daarnaast is er het Berenschot InnovatieLab dat actief inzet op innovatie binnen de verschillende domeinen waarop Berenschot actief is.

Sinds 1962 heeft Berenschot een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel. Daarnaast voeren we al meer dan 30 jaar wereldwijd projecten uit.”