CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Ballast Nedam’s recruiter (2020)

Ga in gesprek of laat je CV checken!

Op de CarriereNacht GW zullen career officers en een aantal recruiters beschikbaar zijn voor een korte CV check! Je hoeft je hier niet voor in te schrijven, je kan gewoon langslopen. Maar natuurlijk kan je je CV ook inleveren bij een van de recruiters (je weet nooit waar het toe leidt!). Neem je CV dan ook bij voorkeur uitgeprint mee.

Gewoon met hen in gesprek gaan om informatie in te winnen mag vanzelfsprekend ook. Het zijn ook maar mensen. En grappig genoeg: veel recruiters hebben trouwens zelf een geesteswetenschappelijke achtergrond!

Hierbij stellen we aan je voorZeyneb Dabbabi, recruiter bij Ballast Nedam

Zeyneb Dabbabi studeerde Geschiedenis en Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, en studeerde af met de masterthesis ‘Koloniale architectuur als omstreden erfgoed’ waarin zij het behoud van koloniale architectuur in Antigua, Willemstad en Tunis met elkaar vergeleek, onderzocht wat een pijnlijk verleden voor invloed kan hebben op het conserveren van architectuur die hieraan doet herinneren en een verband legde met erfgoedtoerisme.
Zelf zegt ze dat ” nieuwschierigheid, hard werken, idealisme en een fascinatie voor ‘human capital’ haar van de Humanities naar een carriere in Talent Acquisition heeft gebracht, waarin zij zich inzet voor de intussen internationale uitdagingen die op de arbeidsmarkt spelen. Hierbij zet zij haar interculturele competenties in en maakt zij zich hard voor zaken als diversiteit en inclusie. Haar eigen meertalige en multiculturele achtergrond helpen haar erbij om bruggen te kunnen slaan en mensen bij elkaar te kunnen brengen.

Zeyneb begon haar loopbaan als junior recruiter bij IT staffing maar maakte al snel de stap naar meer strategischere functie bij QSXL waarbij zij verantwoordelijk was voor het uitstippelen van een recruitmentstrategie en het zelfstandig invullen van wervingsopdrachten voor opdrachtgevers zoals Aegon, Scotch & Soda, Rotterdam School of Management en ABN AMRO. Gedurende deze periode bood zij als freelancer vanuit haar eigen bedrijf Yaya Creations diensten aan op het gebied van schrijf- en redactiewerkzaamheden voor ondermeer het Sustainable HealthCare Lab: www.sustainablehealthcarelab.nl, voor de danser en choreograaf Dimension: www.mydimension.nl, voor de artsenfederatie KNMG en diverse kleinere opdrachten zoals het redigeren van blogs, het schrijven van een persbericht, vertaalopdrachten en het corrigeren van academische scripties.
Bij Altran (‘global leader in innovation and high-tech engineering consulting’) ontwikkelde ze zich tot talent acquisition specialist en sinds een half jaar werkt zij voor Ballast Nedam, een toonaangevende ontwikkel- en bouwonderneming: ” Soms zou je als recruiter bijna vergeten hoeveel er op kandidaten af komt als ze in een sollicitatie- of onboardingtraject zitten. Een hoop nieuwe indrukken, gezichten en héél veel losse puzzelstukjes waar je een tijd naar moet staren voordat je ze kunt leggen. En dan is het nog maar de vraag of je ze meteen goed legt! Als recruiter, en überhaupt als hiring verantwoordelijke, is het goed om hier even bij stil te staan en te beseffen wat zich allemaal in het hoofd en het leven van je kandidaat kan afspelen. Een goede candidate experience & onboarding traject zijn essentieel!”