CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Data Storytelling & Creative Learning Development (2020)

Na haar studie Literatuurwetenschap had Merel geen idee wat ze wilde gaan doen. “Ik kon geen master vinden waar ik écht enthousiast van werd en merkte dat ik behoefte had aan iets praktisch, ik wilde iets doen. Tijdens mijn werk in een koffiezaakje raakte ik toevallig in gesprek met een klant die vroeger ook Literatuurwetenschap had gestudeerd. Niet zo lang geleden was hij zijn eigen bedrijf gestart, genaamd Noah Road.

Noah Road slaat bruggen tussen starters en de arbeidsmarkt in vakgebieden die op de kruising staan tussen mens en technologie. In de praktijk betekent dit dat ze tweejarige traineeships aanbieden in bijvoorbeeld Data Storytelling, Creative Learning Development en Front-end Development. Tijdens het traineeship vormen de vaardigheden die je bij geesteswetenschappen hebt ontwikkeld, zoals creativiteit, kritisch denken, communicatie en een brede interesse het startpunt. Na een korte basisopleiding ga je direct aan de slag bij een echt bedrijf, oftewel learning on the job. Tijdens de traineeship word je begeleid om te kijken wat waar je goed in bent, wat je leuk vindt en wat er bij je past en verdien je direct een salaris dat past bij je functie.

Ik had nog nooit eerder van een dergelijke bedrijf gehoord en kon tijdens dat eerste gesprek niet bevatten wat Noah Road precies deed, maar mijn interesse was gewekt en ik besloot bij hen op gesprek te gaan. Het klikte en inmiddels ben ik bijna op de helft van mijn traineeship in Creative Learning Development.

Wat ik na de traineeship wil gaan doen, weet ik nog niet. Noah Road is voor mij geen eindstation, maar een tussenstop waar ik iedere dag nieuwe ervaringen opdoe en de ruimte krijg om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.”

Ook benieuwd? Kom bij me langs op de markt of neem alvast een kijkje op onze website! https://www.noahroad.nl/