CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Toekomst-Talk: Blijven leren en laten leren? Een onderwijstraineeship! (2021)

Trainees in onderwijs leidt leergierige en ondernemende professionals via een tweejarig traineeship op tot docenten die grenzen weten te overstijgen, leiderschap tonen, naar buiten treden, samenwerken en kansen zien.

Dit programma is een interessant alternatief voor een Educatieve Master: je gaat immers meteen aan het werk, en haalt intussen je eerstegraads lesbevoegdheid, volgt een persoonlijk ontwikkeltraject en naast het ontwikkelen van je didactische en pedagogische vaardigheden, kan je ook met projecten over onderwijsinnovatie aan de gang.

Om in aanmerking te komen voor het traineeship, heb je ten eerste in totaal 120 studiepunten nodig die aansluiten bij een schoolvak (verdeeld over bachelor en master). Daarnaast is een flinke dosis ondernemend karakter, doorzettingsvermogen en enthousiasme natuurlijk van belang!

Diverse oud-studenten van onze faculteit doorliepen in de afgelopen jaren vol enthousiasme dit traineeship, vanuit achtergronden als een Ba Nederlands + Ma Neerlandistiek, een Ba Frans + Ma Interculturele Communicatie, een Ba Engelse Taal en Cultuur + RMA Comparative Literary Studies. Daarom vertelt Lisa Ebbers, programmamedewerker/coördinator at Trainees in Onderwijs vertelt je graag alles over de mogelijkheden!

Lisa Ebbers deed een bachelor Algemene Sociale Wetenschappen en een master Onderwijskundig ontwerp & advies aan de UU, werkte als onderwijskundige, projectleider en trainer bij diverse opleidingsinstituten en is op het moment binnen Trainees in onderwijs verantwoordelijk voor de coördinatie van het traineeship, het programma, de selectie en matching van trainees, het onderhouden van partnerschappen (met scholen en lerarenopleidingen) en de kwaliteitszorg binnen het programma.