CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Workshop: To infinity and beyond: carcrash of origami? (2021)

“Nel mezzo del cammin di nostra vita, o cari ascoltatori vi comunico, mi ritrovai in mezzo a un senso unico!” Kunnen we onszelf ontwerpen? Hoe vormen we ons eigen leven (en dat van anderen, eventueel). Je studeert, hoopt op een diploma. Maar dan? Gaat dan de rest vanzelf? Voeg je je naar de grillen van de schikgodinnen, nu je hun tempel gevonden hebt? Met andere woorden: ben jij baas over je eigen (professionele) ontwikkeling? Kun je de teugels in handen nemen? Hoeveel controle heb je? Heb je een masterplan of beweeg je meer intuïtief? Is het gebouw van jouw leven een kathedraal, een tent of een ruïne? En als jij het niet weet, wie dan wel? Wat ga je ermee doen? Filosofie, kunst en popcultuur waren nog nooit zo inspirerend, geesteswetenschappen nog nooit zo activerend. Kom uit je hoofd!
 
In deze workshop gaan we hakken, breken, slopen, binnenstebuiten keren, ondersteboven zetten en kapotmaken en genieten van het uitzicht vanaf op de puinhopen van je leven. We mikken op niets minder dan totale verwarring. Want het is only after you’ve lost everything that you’re free to do anything.
 
Bjorn de Leeuw maakte als junior motion graphics designer reclames voor Nutella, Bugaboo en De Bijenkorf. Hij werkte met dure software aan commerciële producten voor plastic mannen en charmeuse vrouwen. Maar toen wilde hij weer echte dingen doen. Hij werd eerstegraads kunstgeschiedenisdocent, gaf CKV en informatica aan pubers en kunstgeschiedenis aan senioren. Met een Master op zak wilde hij horizons verbreden, inzichten bieden en kennis delen, geïnspireerd worden door (on)mogelijkheden en grenzen zoeken, vinden, aftasten en doorbreken in alles dat met leren en groeien te maken heeft. Op het moment begeleidt Bjorn studenten Liberal Arts & Sciences in multi- en interdisciplinaire onderzoekstrajecten. Ook is hij druk met het opzetten van een minor ondernemen voor geesteswetenschappers! Zin in een rollercoaster? Volg deze workshop!