CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Onderwijs van morgen? (2020)

Over de workshop

Als student ben je ervaringsdeskundige in het onderwijs. Je hebt daarom vast een aantal ideeën over hoe het beter kan en hoe de school van de toekomst eruit zou moeten zien. In deze workshop kun je samen met anderen jouw ideeën omzetten in een nieuw voorstel. Aan de hand van een aantal factoren (pedagogiek, didactiek, zorg, faciliteiten, team) gaan we in groepjes een eigen, ideale school opzetten, om die vervolgens te presenteren. Dit is geen gewone theoretische exercitie. In Amsterdam is dit al eerder gedaan, zie bijvoorbeeld hier, en een aantal van deze ideeën zijn nu functionerende scholen.

Vind je het leuk om over onderwijs na te denken en zou je echt wat willen veranderen? Zou je zelf in het onderwijs aan de slag willen, als docent of op een andere manier? Proef dan aan deze methodiek om dit concreter handen en voeten te geven, en maak kennis met Trainees in Onderwijs, een traineeprogramma waarin je betaald je onderwijskwalificatie kan behalen, een professioneel ontwikkelingstraject aangeboden krijgt en je met andere trainees buigt over dergelijke onderwijs vernieuwingsvraagstukken!

Over de trainer

Tim Schipper is verbonden aan Trainees in Onderwijs en docent Geschiedenis aan het VAVO Rijnmond College (volwassenonderwijs). Hij studeerde Geschiedenis in Rotterdam en Bejing, en heeft ruime ervaring en een groot netwerk op het gebied van internationale onderwijsrelaties en tussen Nederland en China (student recruitment, program management and academic advice).

Over de organisatie

Trainees in onderwijs leidt leergierige en ondernemende professionals op tot docenten die grenzen overstijgen en veranderingen creëren in het voortgezet onderwijs. Met behulp van een tweejarig traject op maat haal je een eerstegraads lesbevoegdheid, doe je waardevolle werkervaring op in de klas als docent en ontvang je direct een marktconform salaris. Je volgt trainingen die aansluiten op jouw behoeften én zet zelf projecten op die het onderwijs verrijken. Daarvoor werk je intensief samen met oud- en medetrainees en de vele bedrijven en organisaties in het netwerk van trainees in onderwijs. Je werkt actief aan je persoonlijke ontwikkeling en wordt hierbij begeleid door verschillende trainers en opleiders. Meer info: https://traineesinonderwijs.nl