CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Geesteswetenschappelijk ondernemen (2020)

Over de workshop

Geesteswetenschappelijk ondernemen? Ja dat kan! Bureau Bijster is opgezet door twee alumni van onze faculteit, en zij zullen je er alles over vertellen! In deze workshop wordt je aangespoord om je gedachten over mogelijke eigen bedrijven/initiatieven met de groep te delen, leer je manieren voor het formuleren van een goede visie (of ‘Why’) voor een bedrijf en hoe het deze visie kan worden doorgevoerd in een product of dienst. En krijg je advies over hoe je, door niets meer of minder dan ervaring, je visie en product of dienst kan verbeteren. Je verlaat de workshop met een beter beeld van geesteswetenschappelijk ondernemen, maar bovenal met de energie om zelf met hun ideeën aan de slag te gaan.

Over de trainers

Annika van Bodegraven studeerde Nederlandse Taal en Cultuur, volgde het Humanities Honours Programme en doet de researchmaster Nederlandse Literatuur en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Zij was en is als student-assistent verbonden aan onderzoeksprojecten bij de Universiteit van Antwerpen (“Language Dynamics in the Dutch Golden Age”) en Utrecht (“The changing face of medieaval Dutch narrative literature”). Samen met Ivo richtte zij in september 2018 Bureau Bijster op.

Ivo Verhoef studeerde Geschiedenis in Utrecht, was tijdens zijn bachelor een jaar voorzitter van een UHSK-commissie, volgde het Humanities Honours Programme en richtte studievereniging Eureka op, en deed een master Politics, Society and Economy of Asia aan de Universiteit van Leiden. Hij heeft jarenlange ervaring in marketing en sales bij Streetwise, Vandebron en Brandsom, en richtte in september 2018 Bureau Bijster op, samen met Annika.

Over de organisatie

Bureau Bijster biedt advies in de vorm van probleemgerichte brainstormsessie (De Casus), tekstredactie (Duidelijke Taal) en workshops (Vergaderen in Vertrouwen). Wij werken contextgericht: we passen onze producten aan op jouw casus en onderzoeken deze in een bredere context. Wij helpen je vanuit een nieuwe invalshoek op problemen te reflecteren. Onze aanpak is zowel grondig als vindingrijk van karakter. Voor meer informatie: www.bureaubijster.nl