CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

De Europese Unie… (2020)

Ga in gesprek of laat je CV checken!

Op de CarriereNacht GW zullen career officers en een aantal recruiters beschikbaar zijn voor een korte CV check! Je hoeft je hier niet voor in te schrijven, je kan gewoon langslopen. Maar natuurlijk kan je je CV ook inleveren bij een van de recruiters (je weet nooit waar het toe leidt!). Neem je CV dan ook bij voorkeur uitgeprint mee.

Gewoon met hen in gesprek gaan om informatie in te winnen mag vanzelfsprekend ook. Het zijn ook maar mensen. En grappig genoeg: veel recruiters hebben trouwens zelf een geesteswetenschappelijke achtergrond!

Hierbij stellen we aan je  voor: Jasper de Boer, voorlichter bij WerkenbijdeEU

Hij studeerde zelfs een blauwe maandag aan onze Universiteit, maar koos uiteindelijk voor een meer Europa georienteerde studie aan de Maastricht University: een Bachelor in European Studies en een master inEuropean Public Affairs and Administration.

Tijdens zijn studie deed hij leuke dingen: werken voor Disneyland Paris en als reporter bij Student Television Maastricht en BreakingMaas – The Student News Network, maar ook een serieuze stage bij de Nederlandse Ambassade in London (met ook leuke dingen als de organisatie van de annual Christmas Soiré) en een baan bij het Mercedes-Benz Customer Assistance Center in Maastricht. Bottomline van dit alles: Jasper spreekt zijn talen!

Hij was zelf trainee bij de Media Services and Monitoring Unit van het Europees Parlement, en bleef daar nog even hangen als Press Officer (zwangerschapsvervanging) en maakte toen een uitstapje naar een ander baan waarin zijn talenkennis onontbeerlijk was: Case Manager bij het Emergency Centre van de ANWB. Toen werd hij gevraagd om als projectmedewerker mee te werken aan de voorbereiding van het referendum over het EU-Ukraine Association Agreement en zo belandde hij bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken waar hij zich als senior adviseur bezig houdt met EU affairs, EU employer branding en EU careers recruitment.