CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Consultancy als speeltuin (2020)

De workshop

“The most important thing in communication is hearing what isn’t said” – Peter Drucker

Werken als consultant, wat houdt dat nu precies in? Een consultant is een externe adviseur of expert die wordt ingehuurd door een organisatie. Een groot deel van hun tijd werken consultants dus voor klanten. Hierdoor krijg je een kijkje in de keuken van veel organisaties en zie je hoe het er intern bij andere sectoren en bedrijven aan toe gaat.

Als consultant leer hierdoor te werken met veel verschillende mensen en je leert om te gaan met gevoelige situaties en de politiek van een kantoortuin. Waarom ben je door een bedrijf ingehuurd, wat vragen ze precies van je en wat is het werkelijk probleem? Voor hoe lang hebben ze je ingehuurd en is wat ze van je vragen te realiseren in de tijd die je hebt? Hoe overtuig je een bedrijf ervan dat ze jouw oplossingen moeten implementeren?

Verder biedt het werken in de consultancy je een intellectueel uitdagende omgeving, omdat je met veel verschillende projecten in verscheidene sectoren aan het werk bent. In deze workshop vertellen drie consultants met 0 tot 3 jaar werkervaring over hun ervaringen in de consultancy en wat je kunt verwachten als je na je studie begint bij een consultancybedrijf.

Na deze workshop heb je:

– Meer inzicht in hoe een dag van een (junior) consultant eruitziet.

– Een concrete opdracht gedaan over het schrijven en geven van een praktisch, doelgericht en direct toepasbaar advies.

– Een beter idee of werken in de consultancy bij jou past.

Even voorstellen

Maria van Leeuwen, Marloes de Bruin en Juul Dresen werken als adviseurs privacy, security en datamanagement bij CRANIUM Nederland. CRANIUM Nederland is gespecialiseerd in data en adviseert bedrijven. Wij behandelen vraagstukken op het snijvlak van organisatiewetenschap, bestuurskunde, recht, IT, communicatie en datamanagement. Bij het adviseren houdt CRANIUM zich continu bezig met de verbinding tussen afdelingen en mensen. De focus ligt bij ons dan ook op organisatiegericht advies om bedrijven beter te laten omgaan met hun data. De werknemers van CRANIUM Nederland hebben een brede achtergrond. Door de diverse studierichtingen van onze werknemers worden oplossingen vanuit diverse perspectieven aangedragen. Bij CRANIUM Nederland zoeken we mensen die net als wij verbanden leggen tussen datagerelateerde thema’s en nieuwsgierig zijn naar organisaties.