CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Bereid je voor op solliciteren anno 2020 (2020)

Over de workshop

Toegegeven, in de meeste gevallen solliciteer je voor je droombaan nog met een CV en motivatiebrief. Toch zien we in rap tempo een ontwikkeling opkomen om modernere middelen in te zetten in sollicitatieprocedures, zoals videosollicitaties, interactieve persoonlijkheids- en IQ-testen en allerlei spelvormen waarbij je de strijd aangaat met andere sollicitanten.

Wat houdt deze ontwikkeling in en hoe kun je je er als Geesteswetenschapper het beste op voorbereiden én hier juist je voordeel uit halen? In één uur wordt je klaargestoomd voor de toekomst! Vergeet je je mobiele telefoon niet mee te nemen?

Over de trainer

Zeyneb Dabbabi studeerde Geschiedenis en Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, en studeerde af met de masterthesis ‘Koloniale architectuur als omstreden erfgoed’ waarin zij het behoud van koloniale architectuur in Antigua, Willemstad en Tunis met elkaar vergeleek, onderzocht wat een pijnlijk verleden voor invloed kan hebben op het conserveren van architectuur die hieraan doet herinneren en een verband legde met erfgoedtoerisme.

Zelf zegt ze dat ” nieuwschierigheid, hard werken, idealisme en een fascinatie voor ‘human capital’ haar van de Humanities naar een carriere in Talent Acquisition heeft gebracht, waarin zij zich inzet voor de intussen internationale uitdagingen die op de arbeidsmarkt spelen. Hierbij zet zij haar interculturele competenties in en maakt zij zich hard voor zaken als diversiteit en inclusie. Haar eigen meertalige en multiculturele achtergrond helpen haar erbij om bruggen te kunnen slaan en mensen bij elkaar te kunnen brengen.

Zeyneb begon haar loopbaan als junior recruiter bij IT staffing maar maakte al snel de stap naar meer strategischere functie bij QSXL waarbij zij verantwoordelijk was voor het uitstippelen van een recruitmentstrategie en het zelfstandig invullen van wervingsopdrachten voor opdrachtgevers zoals Aegon, Scotch & Soda, Rotterdam School of Management en ABN AMRO. Gedurende deze periode bood zij als freelancer vanuit haar eigen bedrijf Yaya Creations diensten aan op het gebied van schrijf- en redactiewerkzaamheden voor ondermeer het Sustainable HealthCare Lab: www.sustainablehealthcarelab.nl, voor de danser en choreograaf Dimension: www.mydimension.nl, voor de artsenfederatie KNMG en diverse kleinere opdrachten zoals het redigeren van blogs, het schrijven van een persbericht, vertaalopdrachten en het corrigeren van academische scripties.

Bij Altran (‘global leader in innovation and high-tech engineering consulting’) ontwikkelde ze zich tot talent acquisition specialist en sinds een half jaar werkt zij voor Ballast Nedam, een toonaangevende ontwikkel- en bouwonderneming: ” Soms zou je als recruiter bijna vergeten hoeveel er op kandidaten af komt als ze in een sollicitatie- of onboardingtraject zitten. Een hoop nieuwe indrukken, gezichten en héél veel losse puzzelstukjes waar je een tijd naar moet staren voordat je ze kunt leggen. En dan is het nog maar de vraag of je ze meteen goed legt! Als recruiter, en überhaupt als hiring verantwoordelijke, is het goed om hier even bij stil te staan en te beseffen wat zich allemaal in het hoofd en het leven van je kandidaat kan afspelen. Een goede candidate experience & onboarding traject zijn essentieel!”

Wil jij alle ins en outs van de recruiting business weten? Zeyneb vertelt je er graag over! In haar praatje zal zij vooral ingaan op moderne sollicitatiemiddelen maar natuurlijk staat zij op de alumnimarkt ook tot je beschikking voor al je vragen.