CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Alles vindt plaats in jouw geest, wetenschapper! (2020)

Over de workshop

We zijn human beings, maar ervaren en gedragen onszelf vaak als human doings. We zijn druk in de weer, vaak met meerdere dingen tegelijk bezig en willen zo efficiënt mogelijk met onze tijd omgaan. Onze geest is fladderig, schiet alle kanten op en is een drukdoend baasje. Wat we vaak niet in de gaten hebben, is dat dit drukdoende baasje overlevingsgeoriënteerd is volgens ingesleten leef- en denkpatronen. Het is op weg naar beter, sneller, anders en hup weer door, en rust niet in hoe het nu is. Het drukdoend baasje kijkt over het hier en nu heen.

Maar wie zijn we eigenlijk als we niet doen maar zijn? Wie zijn we als we ons streven, ambities, plaatjes en angsten, kortom ons drukdoende baasje, loslaten? Waar komen we dan terecht? Worden we teruggetrokken, gevoelloze wezens die nergens meer zin in hebben of blijkt stilstaan en simpelweg zijn juist de poort naar meer contact, presentie, gemak en zelfvertrouwen? En wat als jouw gedachten en gevoelens over jezelf en de ander alleen maar plaatsvinden in jóuw geest, en nergens anders?

Je bent van harte welkom om dit te komen onderzoeken en ervaren in deze workshop! Je krijgt meer inzicht in jouw patronen en je proeft hoe het is om Zijn als oriëntatie te nemen en het verschil te ervaren met je dagelijkse drukdoend baasje.

Over de trainer

Liesbeth van der Heide voltooide de 6-jarige opleiding tot Leraar Zijnsoriëntatie en heeft sinds 2015 haar eigen praktijk waar ze meditatie- en Gezonde Zelfliefde cursussen aanbiedt, als ook persoonlijke begeleiding waarbij ze voor studenten een aangepast tarief hanteert. Tussen 2008 en 2019 werkte ze in het hoger onderwijs in diverse management en projectleider functies. Ze organiseerde de eerste student wellbeing week voor de Universiteit Utrecht in mei 2019 en stelde het programma samen. Meer informatie over haar aanbod is te vinden via www.dewakkerkusser.nl.