CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Workshops & Recruiters

Alles over werken bij de EU (2020)

Over de Workshop

Zoek je een baan die past bij jouw ambities: een baan in een internationale omgeving? De EU biedt veel mogelijkheden voor starters: naast vaste contracten ook tijdelijke contracten van enkele maanden tot meerdere jaren voor specialisten en generalisten op verschillende niveaus, natuurlijk traineeships na je Bachelor of Master, en tijdens je studie: student-ambassadeurschap.

Werken bij de EU is werken met collega’s met een zeer gevarieerde culturele achtergrond. Er zijn carrièremogelijkheden in de dynamische en cultuurrijke steden Brussel, Luxemburg en Straatsburg, maar ook bij EU-agentschappen in heel Europa en de EU-delegaties in de rest van de wereld. De EU biedt volop mogelijkheden voor kandidaten met zeer uiteenlopende opleidingen en ervaring.

Wil je alles weten over hoe je hier de beste kansen voor kunt creeeren? En alle vragen stellen die je hebt? Kom dan naar deze workshop! En aangezien het een workshop is: verwacht ook vragen terug!

Over de trainer

Jasper de Boer is voorlichter WerkenbijdeEU en Senior adviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken

Hij studeerde zelfs een blauwe maandag aan onze Universiteit, maar koos uiteindelijk voor een meer Europa georienteerde studie aan de Maastricht University: een Bachelor in European Studies en een master inEuropean Public Affairs and Administration.

Tijdens zijn studie deed hij leuke dingen: werken voor Disneyland Paris en als reporter bij Student Television Maastricht en BreakingMaas – The Student News Network, maar ook een serieuze stage bij de Nederlandse Ambassade in London (met ook leuke dingen als de organisatie van de annual Christmas Soiré) en een baan bij het Mercedes-Benz Customer Assistance Center in Maastricht. Bottomline van dit alles: Jasper spreekt zijn talen!

Hij was zelf trainee bij de Media Services and Monitoring Unit van het Europees Parlement, en bleef daar nog even hangen als Press Officer (zwangerschapsvervanging) en maakte toen een uitstapje naar een ander baan waarin zijn talenkennis onontbeerlijk was: Case Manager bij het Emergency Centre van de ANWB. Toen werd hij gevraagd om als projectmedewerker mee te werken aan de voorbereiding van het referendum over het EU-Ukraine Association Agreement en zo belandde hij bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken waar hij zich als senior adviseur bezig houdt met EU affairs, EU employer branding en EU careers recruitment.