CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Sabine Sluijters (NL) (2022)

Beau Visser (UHSK): “Als je jezelf altijd af hebt gevraagd hoe je het kunt maken in een competitief veld zoals journalistiek, dan kan Sabine Sluijters je goede inzichten bieden. Ze heeft Geschiedenis gestudeerd aan Universiteit Utrecht in de jaren 90. Hier had ze een focus in Internationale Betrekkingen gekozen. Veel studenten die een soortgelijke specialisatie hebben gekozen, maken zich zorgen om loopbaanperspectieven. Werken in de mediasector is een doel voor veel studenten binnen Geesteswetenschappen, maar het is moeilijk om niet je eigen stem te verliezen.

Sabine Sluijters heeft een interesse in financiën en economie die haar bij fascinerende bedrijven gebracht heeft na haar studie. Een rode draad vanaf Sabines studie door al haar banen is het raakvlak tussen het bedrijfsleven en de maatschappij. Ze is afgestudeerd op de rol van Shell in Zuid Afrika ten tijde van de apartheid. Sindsdien heeft het denken over de verantwoordelijkheid van bedrijven voor maatschappelijke thema’s haar altijd bezig gehouden. Deze interesses zorgden ervoor dat ze ging werken als project manager voor SMO (Stichting Maatschappij en Onderneming), proces manager bij Economic Development Board Rotterdam, gevolgd door een baan als senior advisor corporate strategy bij Port of Rotterdam.

In 2015, daarentegen, koos ze een andere weg. Ze startte aan de studie Journalistiek in Rotterdam. Deze rondde ze binnen acht maanden af, waarna ze de combinatie van haar ervaring met financiën en journalistiek inzette als stagiair bij ‘Het Financieele Dagblad’. Na drie maanden werd ze gepromoveerd tot redacteur met een specialisatie in technologie. Dit betekent dat ze artikelen schreef over grote bedrijven binnen deze sector, van chipfabrikanten zoals Intel naar social media bedrijven zoals Facebook. Ze groeide door tot de functie van Freelance-Journalist, wat ze vier jaar lang bleef. Haar verlangen om haar idealen te implementeren in haar werk werd beantwoord toen ze begon te werken als redacteur bij Change Inc. Dit bedrijf wil een duurzame economie mogelijk maken door bedrijven in verschillende sectoren te informeren, inspireren en verbinden. Sabine schrijft hier over de verduurzaming van de energiesector en transport en mobiliteit.

Wil je meer weten over het reilen en zeilen van haar beroep? Hoop je eenzelfde loopbaan te bewandelen? Kom dan naar de CarrièreNacht en leer meer!”