CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Marloes Hoogendoorn (2020)

Robin Hillenbrink van SV Euphorion: “Marloes Hoogendoorn is momenteel werkzaam als redacteur Volt Kids, uitgegeven door Uitgeverij Singel. Ze werkte hiervoor een jaar bij Storytel waar ze ‘binnen een groot internationaal team verantwoordelijk was voor de productie van ‘Storytel Originals’, audioseries die uitsluitend op het platform van Storytel beschikbaar zijn. Dat betekende niet alleen het werven en coachen van auteurs en vertalers, maar ook het sourcen van vertellers en ontwerpers. En bovenal om nauw contact te houden met de externe studio’s en de kwaliteit van de inhoud te waarborgen.’ en daarvoor bij uitgeverij Lemniscaat waar ze kinderboeken redigeerde en verantwoordelijk was voor de teksten in hun laatste fase, waarin ze nauw samen werkte met de auteurs voordat de boeken naar de pers gingen.
Ze deed de bachelor Literatuurwetenschap aan de UU en daarna de master Neerlandistiek redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studententijd heeft ze verschillende banen gehad waarbij editing een rol speelde. Ze heeft de website Languagenut, die helpt bij het leren van een taal, vertaald en ze is editor geweest bij Jonge Historici Schrijven Geschiedenis. Als onderdeel van haar master heeft ze stage gelopen bij de uitgeverij Lemniscaat waarna ze daar is blijven werken.
Marloes stelt dat haar bachelor Literatuurwetenschap haar voornamelijk heeft gebracht dat ze verhalen kan analyseren een haar gedachten op papier kan zetten. Ben je benieuwd wat ze nog meer te vertellen heeft over het studeren van Geesteswetenschap of wil je meer weten over het werken bij een uitgeverij? Kom dan luisteren naar Marloes Hoogendoorn!”