CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Manon van de Schootbrugge (2021)

Zie jij een toekomst voor je, waarin je je bezighoudt met Crisisbeheersing en Veiligheid?

Beau Visser van UHSK: “Manon van de Schootbrugge is beleidsmedewerker bij de Directie Veiligheidsbeleid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). Na een stage van zes maanden bij de afdeling Terrorismebestrijding en Nationale Veiligheid van BZ begon ze in 2018 als beleidsmedewerker binnen dezelfde afdeling. Daar werkte ze 2,5 jaar aan het voorkomen en tegengaan van terrorisme in het buitenland en aan de Nederlandse inzet op dit thema in de Verenigde Naties en het Global Counterterrorism Forum. Sinds augustus dit jaar werkt Manon bij de afdeling Crisisbeheersings- en Veiligheidsoperaties van BZ.

Haar belangstelling voor veiligheidsvraagstukken en conflictpreventie blijkt sterk uit haar carrière en studie. Ze rondde haar Bachelor Geschiedenis af in 2015 en startte in 2016 de Master International Relations, waarin ze zich focuste op veiligheidsvraagstukken en terrorisme. Naast haar master werkte ze als student-assistent Geschiedenis en Kunstgeschiedenis en projectcoördinator KNHG Historicidagen bij de UU.

Manon was in haar studententijd actief betrokken bij de UHSK met een bestuursjaar en verschillende commissies. Daarnaast heeft ze veel gereisd en zet ze zich in voor verschillende projecten gericht op integratie van vluchtelingen. Op de carrièrenacht vertelt ze jullie graag over haar werk, haar ervaringen en hoe de vaardigheden van geschiedkundigen van pas komen binnen internationale samenwerking en veiligheidsbeleid.”