CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Lowik Pieters (ENG)

Researcher Circular Economy & Sustainability bij het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)

Steven Boom (SV Aufschwung): “Lowik Pieters heeft in zijn carrière meerdere paden bewandeld. Hij begon met Environmental Studies en voegde daar een jaar later nog de bachelor Duitse Taal en Cultuur aan toe. Tijdens deze bachelor studeerde hij vier maanden aan de Freie Universität Berlin, waar hij een minor German Studies en Environmental Studies deed en daarvoor een Erasmus beurs ontving. Aan de Humboldt universiteit verbeterde hij daarbij zijn vaardigheden in Duits met een C1 cursus. In 2017 sloot hij beide bachelors af. Vervolgens deed hij een master in Industrial Ecology aan de Universiteit Leiden en TU Delft.

Deze veelzijdigheid in kennis zorgt ook voor verschillende werkervaringen. Momenteel werkt hij als fulltime onderzoeker bij het RIVM in het kader van een circulaire economie en duurzaamheid. Zijn nieuwste projecten gaan over duurzaamheid in de zorg in Nederland en sociale en duurzame overheidsinkopen. Hoewel het RIVM nu vooral bekend staat als centrum tegen corona, zet het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zich in het algemeen in voor een gezonde leefomgeving, terwijl ze lokale, nationale en internationale overheden adviseren en ondersteunen met het bereiken van dit doel. Verder is Lowik ook medeoprichter van het familiebedrijf Evermore, dat als doel heeft met hun thee, koffie en chocolade de hele keten blij en transparant te hebben.

Wil jij meer over deze bijzondere studiecombinatie weten? Of ben je benieuwd hoe hij de geleerde vaardigheden uit zijn studies tot vandaag de dag nog weet te gebruiken? Kom dan naar de carrièrenacht en ervaar de mogelijkheden voor jouw toekomst!”