CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Juul Kersemakers (2021)

Zie jij een toekomst voor je, waarin je mensenrechtenschendingen bestrijdt? Wil jij je op verschillende niveaus inzetten om de wereld een stukje veiliger te maken?

Beau Visser van UHSK: “Juul Kersemakers werkt bij de Gemeente Den Haag als bestuurlijk beleidsmedewerker Mensenhandel. Ze ontving haar Bachelor diploma voor Geschiedenis in 2016, na actief te zijn geweest binnen de UHSK. Ze was lid van de Introductiecommissie, voorzitter van de Excursiecommissie en hoofdredacteur van het historisch tijdschrift de Argus. Tijdens haar studie begon ze zich te ontplooien als professional. Ze zette zich in om maatschappelijke polarisatie tegen te gaan met de organisatie ‘Dare to be Grey’, en ontwikkelde haar professionele vaardigheden bij ‘Starters4Communities’. Binnen haar Master International Relations in Leiden specialiseerde ze zich in de relaties tussen Nederland en Iran, met name de representatie van Iran in Nederlandse media. Ze volgde in 2018 de cursus ‘EU Non-Proliferation and Disarmament’ in Leiden, en groeide daar door tot Middle East and WMD specialist.
Juul Kersemakers laat in haar loopbaan een hoog niveau van initiatief zien. Terwijl ze in Leiden werkte, dook ze bij ‘Partner in Compliance’ in financiële verslagen om witwasactiviteiten en terrorisme-financiering op te sporen. Als stagiair begon ze in 2019 bij de Gemeente Den Haag als beleidsmedewerker Duurzame Mobiliteit om kwetsbare groepen meer toegang te geven tot voertuigen, zoals bijvoorbeeld met het Kinderfietsenplan. Momenteel is ze daar werkzaam als bestuurlijk beleidsmedewerker binnen de afdeling Mensenhandel. Door beleid op te stellen, bestrijdt Juul mensenhandel en arbeidsuitbuiting met het team Ondermijning. Haar inzet voor het vergroten van veiligheid laat zien dat geschiedkundigen ook in het heden grote bijdrages leveren.”