CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Juliette van Telgen (NL) (2022)

Management assistant bij het Copernicus Institute of Sustainable Development

Steven Boom (SV Aufschwung): “Juliette van Telgen behaalde haar bachelor Duitse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar ze zich specialiseerde in vertaalwetenschap, conversatie-analyse en persuasief tekstonderwerp. Vervolgens ging ze verder aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster, om daar Nederland-Duitsland-studies te doen. Op deze universiteit ontwikkelde ze zich verder als expert met kennis over de politiek, economie, taalbeheersing, vertaling en bedrijfscommunicatie. Ondertussen is ze een specialist in euregionale samenwerking voor de overheid en managementondersteuning.

Haar werkervaring komt uit zowel Nederland als Duitsland. Zo heeft ze vijf maanden in Berlijn aan de Nederlandse Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Berlijn gewerkt, maar haar interculturele ervaringen reiken verder. Haar eerste baan was bij de klantenservice van Mantel.com, waar ze een aanspreekpunt voor Duitse en internationale klanten was. Vervolgens ging ze werken bij Naturel West Corp (distributeur van biologische agave producten) en daar fungeerde ze als persoonlijk assistent van de algemene directeur. Nu is ze echter weer teruggekeerd bij de UU waar ze werkt als Managment Assistant bij het Copernicus Institute of Sustainable Development in het kader van innovatiewetenschappen, duurzaam ondernemen en innoveren. Copernicus is het wetenschappelijke instituut voor duurzaamheidsonderzoek en onderwijs van de universiteit, die op een multidisciplinaire wijze maatschappelijke problemen wil oplossen en verduurzamen.

Toch blijft ze nog steeds Germanist. Als mensen vragen “Waarom kies je Duits?” beantwoordt ze vol enthousiasme “Wanneer je de taal spreekt én de cultuur begrijpt, maak je namelijk snel contact!” Wil je meer weten en zelf een vraag stellen (of meerdere)? Schrijf je dan in voor de carrièrenacht en vraag maar raak!”