CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Joyce Opdenoordt (2020)

Rosemarie Koster van Studievereniging Asterix: “Joyce studeerde Keltische Talen en Cultuur aan de Universiteit Utrecht en rondde de master Medieval and Renaissance Studies in 2010 cum laude af. In haar master specialiseerde zij zich in paleografie (handschriftkunde). Tijdens een stage aan de Fryske Akademy in Leeuwarden onderzocht ze de overeenkomsten tussen Oud-Ierse en Oud-Friese wetten onder begeleiding van dr. Han Nijdam.

Van 2012 tot 2016 werkte ze bij Parnassos Cultuurcentrum, onderdeel van de Universiteit Utrecht, waar ze verantwoordelijk was voor de studentenadministratie. Ook organiseerde ze daar regelmatig evenementen en nam ze een stukje communicatie voor haar rekening. In diezelfde periode werkte ze als freelance journalist voor IGN Benelux en schreef ze artikelen en reviews over games en de gamecultuur. Ook kluste ze bij als digital editor bij ThiemeMeulenhoff B.V., uitgeverij van middelbare schoolboeken.

Eind 2016 verhuisde Joyce naar Engeland. Daar vond ze al snel een baan binnen de University of Lincoln (UK) als International Mobility Support Officer voor de verschillende uitwisselingsprogramma’s in het International Office; een zeer gevariëerde en uitdagende taak. Sinds april 2019 is Joyce terug in Nederland, waar ze haar werk op het gebied van itnernationalisering voortzet als Mobility Coordinator aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier is ze verantwoordelijk voor de monitoring en succesvolle implementatie van de internationale uitwisselingsprogramma’s van Erasmus+ binnen de RU en het RadboudUMC.”