CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Joyce Bekkers (2020)

Marieke van Aufschwung!: “Joyce wist eigenlijk al heel snel dat haar hart in het vertalen lag. In 2012 is ze met de opleiding tot tolk/vertaler aan de vertaalacademie in Maastricht gestart en heeft deze in 2016 succesvol afgerond. Vrij snel daarna deed ze de pre-master literair vertalen aan de Universiteit Utrecht, gevolgd door de vertaalmaster met als keuzeprogramma Literair Vertalen. Dat is nog eens doorpakken!
Ook leuk om te weten over Joyce is dat ze in haar studietijd aan de Universiteit Utrecht als student-assistent van Dr. Ewout van der Knaap aan de slag is geweest en hier onder andere ook al hielp op het gebied van vertalen.
In 2018 rondde Joyce haar master succesvol af. In de laatste fase vroeg ze zich af: wat wil ik nou eigenlijk? Deze vraag beantwoordde ze met actie. Toen, zoals Joyce zelf heel mooi verwoordt, “is ze in het diepe gesprongen” door haar eigen vertaalbedrijfje op te starten! Dit was het geboortejaar van Bekkers Translation Services. Iets meer dan een half jaar geleden is ze met haar bedrijfje verhuisd, terug naar het zuiden van het land waar alles begonnen is.
Dus, komt dat zien (en horen): Zo’n jonge zelfstandig ondernemer met haar eigen vertaalbedrijf in zowel Engels, Duits als Nederlands!”