CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Henk van Ommen

(NB. Henk van Ommen is in augustus 2022 veel te jong overleden, maar heeft veel bereikt en bijgedragen, dat kan je hieronder nog lezen).

Er is veel meer te ontdekken dan les geven in het onderwijs. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje bij deze alumnus!

Thomas Siemerink van SV Aufschwung: “Henk van Ommen studeerde van 1980 tot 1987 Duits aan de Universiteit Utrecht. Hij is beëdigd tolk Nederlands-Duits en Duits-Nederlands. Henk was lid van de vakgroepsraad Duitse taal- en letterkunde en de faculteitsraad van de faculteit Letteren. Henk draait 37 jaar mee in het onderwijs, waarvan hij 33 jaar ook onderwijs heeft verzorgd in Duits, CKV en levensbeschouwing.
Daarnaast was hij 8 jaar voorzitter van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van zijn school.

In 2003 is hij directeur geworden, in 2011 rector-bestuurder van Het Baarnsch Lyceum. Van 2005 tot 2012 was hij voorzitter bestuur van De Liemers, stichting voor primair onderwijs. Hij heeft aan de wieg gestaan van het havoplatform in Nederland, waarvan hij voorzitter is. Hij is lobbyist voor een betere aansluiting tussen havo en hbo. Ook is hij sinds 2012 lid van de onderwijscommissie van de VO-raad.

Henk zal dus ontzettend veel over het voortgezet onderwijs kunnen vertellen, en dan vooral over de kanten waar wij als scholieren zelf enkele jaren geleden nauwelijks interesse in hadden. Bovendien weet Henk ook heel erg veel over bestuurlijke functies. Daar komen wij als studenten natuurlijk ook mee in aanraking, bijvoorbeeld bij onze studieverenigingen, faculteitsraden of zelfs bij politieke partijen.”