Humanities Career Night

Workshops & Recruiters

(NL) Duurzaam omgaan met informatie

Hou je van uitpluizen, achterhalen, gedegen onderzoek doen? Ben jij slim, analytisch sterk en een kritische denker en aankaarter? Kan jij het verhaal vertellen, de context schetsen, de betekenis uitdragen, en je inleven in andere perspectieven? Heb jij het vermogen verder te denken dan de waan van de dag, scenario’s te schetsen en visionair te zijn? Dan ben je vast een geesteswetenschapper!

En dan kan de Publieke sector jou goed gebruiken als onderzoeker (buiten de academische wereld): namelijk als informatiespecialist. In deze rol beweeg je je heen en weer tussen diverse partijen met de uitdaging om het functioneren van de overheid – en daarmee de impact op de maatschappij – te verbeteren. Nu en in de toekomst. Om een voorbeeld te geven: op het moment heeft een van de trainees bij Modis de opdracht om alle informatie over de corona-crisis bij verschillende ministeries op te halen, te borgen en te beschermen zodat daar in een latere toekomst ‘historisch onderzoek’ naar gedaan kan worden. Noem het Maatschappelijk Erfgoed archiveren, maar ook simpelweg: strategisch. Of slim vooruitdenken!

Kiki Drenth is recruitment consultant voor (ondermeer) het traineeship Informatiemanagement Overheid van de Modis Tech Academy. Zij vertelt je vanalles over Informatiemanagement, het traineeship, en waarom ze daar zo blij zijn met Geesteswetenschappers! Zij neemt twee trainees mee:

Tom Scheepstra werkt sinds de zomer van 2020 bij Modis als trainee Informatiemanagement. Hij heeft een jaar werkervaring op gedaan bij Rijkswaterstaat als informatiedocumentalist en is sinds kort gestart bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat! Daarnaast is Tom actief binnen de politiek als voorzitter bij CDA-Jongeren. Hij heeft een achtergrond in Geschiedenis.

Max Roos is in de zomer van 2020 gestart in Traineeship Informatiemanagement. Hij heeft een opdracht gehad bij de Veiligheidsregio Utrecht waar hij begon als documentbeheerder en als snel een rol kreeg als Adviseur Informatiebeheerder. Vervolgens heeft hij een opdracht gehad bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bij DGLM. Hier was hij Brievencoördinator Luchtvaart. Inmiddels is Max pasgeleden intern aan de slag gegaan als Business Analist RPA (Robotic Process Automation). Max studeerde International Relations in Historical Perspective!Over de Modis Tech Academy en hun traineeships

De technologische veranderingen, digitalisering en informatisering zijn van grote invloed op werkend Nederland. Die veranderende wereld vraagt om flexibele denkers. Mensen die het net even anders aanpakken. Die tegen de status quo durven aan te schoppen en blijven kijken hoe het beter kan. Daarom kijken we niet zozeer naar je CV of waar je precies voor gestudeerd hebt, maar vooral naar wie je bent en wat je met je toekomst wil. 

Met een volledig op maat gemaakt traineeship en een passende opdracht bij één van onze opdrachtgevers, gaan we samen aan de slag met de persoonlijke ambitie van het talent. Wij willen dat je groeit, al je talenten benut en jezelf uitdaagt erachter te komen waar je minder goed in bent. Je persoonlijke ambitie, denkstijl, leervermogen en motivatie. Daar gaan we mee aan de slag. En dit doen wij graag op onze eigen passionele manier.