Humanities Career Night

Workshops & Recruiters

(NL) Denk mee over duurzaam reizen!

WeTravelEco is een eco-reisbedrijf gevestigd in Amsterdam, Nederland, dat zich toelegt op het aanbieden van duurzame reisalternatieven aan reizigers en het verminderen van de negatieve impact van massatoerisme over de hele wereld.

Op dit gebied is momenteel veel gaande op beleidsmatig gebied. Denk daarbij aan de Global Forest Coalition die specifieke, lokale en nationale voorbeelden van toeristische praktijken belicht, met zeven casestudies ontwikkeld door de GFC-ledengroepen en een artikel over gevaarlijke CO2-compensatie in de luchtvaartindustrie en de Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism, ontwikkeld door een samenwerkingsverband van toonaangevende organisaties, als dringende oproep aan alle belanghebbenden om zich in te zetten voor een decennium van klimaatactie in het toerisme.

Maar hoe ziet het er praktisch uit, de eco-reissector? Waar loopt die tegenaan? Welke belangen moeten hierin tegen elkaar worden afgewogen?

Deze sessie zal in het Nederlands zijn en wordt geleid door Maarten de Ruiter, CEO van WeTravelEco. Hij zal een gesprek/brainstorm over duurzaam reizen leiden, waarin hij uit eigen ervaring zal putten met voorbeelden van good practices, maar ook van misvattingen rond duurzaamheid. Er is ruimte voor een heleboel goede ideeen van jullie! Dus spreek je niet alleen uit over je (gedeelde) zorgen, maar vooral ook over mogelijke oplossingen!een dialoog met WeTravelEco