Humanities Career Night

Alumni

Mariet de Boer (NL) (2023)

Adviseur bij Raad voor het Openbaar Bestuur

Mariet de Boer maakt impact door beleidspolitiek

FUF: “Mariet de Boer (1994) studeerde in 2018 af aan de bachelor Wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar bachelor werd ze actief lid van de politieke partij Student en Starter. In het academisch jaar 2016-’17 was ze zelfs voorzitter van de partij, waar ze tot voor kort nog in de Raad van Advies zat. In 2020 rondde Mariet haar master ‘Management van de publieke sector’ af in Leiden. Tijdens en na haar studie deed ze mee aan verschillende academische trajecten door universiteiten, waarvan de meeste op het snijvlak lagen van haar interesse in politiek en wijsbegeerte. In Leiden volgde ze ook een minor Retorica. Terwijl Mariet haar master deed begon ze al met stages binnen het werkveld van bestuurskunde, bijvoorbeeld bij een adviesbureau publieke zaken in Den Haag.

Ook bij haar huidige werkgever, de Raad van Openbaar bestuur, kwam ze binnen als stagiaire. Ze interesseerde zich in het bijzonder voor digitale zaken en ethische vraagstukken. Inmiddels is ze fulltime adviseur en werkt ze aan adviezen voor de politiek in Den Haag over verscheidene onderwerpen, zoals over gezag van en vertrouwen in de overheid. Hierbij neemt ze haar filosofische kennis telkens mee.

Wil je meer weten over Mariet en haar carrière? Wil je weten hoe zij impact maakt en heeft gemaakt? Wil je weten hoe het is om te werken bij de Raad van Openbaar bestuur? Kom dan naar de CarrièreNacht en ervaar de mogelijkheden van jouw toekomst.”