Humanities Career Night

Alumni

Anna Sparreboom (NL) (2023)

Beleidsadviseur Onderwijs en Kwaliteit at Hogeschool Inholland

Anna Sparreboom maakt impact op onderwijs.

UHSK: “Anna Sparreboom heeft de Bachelor Geschiedenis gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Hier specialiseerde zich zij al snel op de Oudheid en de Romeinse Keizertijd, waarna ze zich aan de Vrije Universiteit in Amsterdam verder specialiseerde. Om deze interesse verder uit te werken, deed zij een taalcursus Italiaans in Perugia en studeerde zij een semester aan de Sapienza Universiteit in Rome, waar ze zich bezig hield met archeologie en epigrafie. Hierna schreef zij haar proefschift aan de Universiteit van Amsterdam waar ze werkte als Docent Oude Geschiedenis.

Na haar studie is Anna werkzaam geweest in het onderwijs als beleidsadviseur. Dit deed zij bij QANU, een evaluatiebureau dat Nederlandse universiteiten evalueert op kwaliteit. Sinds 2021 is zij werkzaam als beleidsmedewerker Onderwijs bij Hogeschool Inholland.

Wil je meer weten over de carrière van Anna Sparreboom? Wil je meer weten over de carrièremogelijkheden bij de specialisatie Oudheid? Of ben je geïnteresseerd in een carrièrepad naar beleid en onderwijs? Kom dan naar de CarrièreNacht op 13 maart!”