Humanities Career Night

Alumni

Anke Jacobs (NL) (2023)

Community Librarian Digitale Inclusie bij de Bibliotheek Venlo

Anke Jacobs maakt impact met digitale inclusie.

Awater: “Anke Jacobs heeft de Bachelor Taal- en cultuurstudies gevolgd in Utrecht, waar ze zich specialiseerde in media, communicatie en markt. Daaropvolgend deed ze de Master Neerlandistiek, ook in Utrecht, waar ze nog meer heeft verdiept in het analyseren en produceren van mediacontent. Anke heeft verschillende stages gedaan. Zo heeft ze 5 maanden stagegelopen bij Omroep Venlo. Ze heeft daar als verslagever gewerkt en verschillende items gefilmd en gemonteerd. Daarnaast heeft ze als communicatiespecialist stagegelopen bij het ministerie van Defensie.

Inmiddels is Anke werkzaam als Community Librarian Digitale Inclusie bij de Bibliotheek Venlo. Ze zet zich daar in om mensen te helpen bij het verder ontwikkelen van hun digitale vaardigheden, zodat iedereen kan navigeren door deze steeds digitaler wordende wereld. Van het ontwikkelen van workshops, cursussen, lezingen en activiteiten, tot het helpen bij het invullen van de energietoeslag: Als Community Librarian Digitale Inclusie ondersteunt Anke mensen bij een grote variatie aan vaardigheden.

Wil je meer leren over Anke en de paden die ze heeft bewandeld tijdens haar carrière? Wil je weten hoe zij impact heeft gemaakt? Wil je weten hoe het is om als Community Librarian te werken? Kom dan naar de CarrièreNacht en ervaar de mogelijkheden van jouw toekomst.”