Logo Universiteit Utrecht

CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Debat

“Je geld of je leven?” 

We sluiten de avond af met een debat over een vraag die ons allen bezig houdt: je geld of je leven? Zijn dit zaken die op gespannen voet met elkaar staan of kan je  – met het nodige ondernemerschap – hoe dan ook je brood gaan verdienen met je vak? Deelnemers aan het debat zijn:

Image result for mundo resink

Mundo Resink – discovering and sharing freedom in our relationship to money and life

“Ik heb geprobeerd om mijn bestaan te boetseren tot een product waar ik mijn brood mee kon verdienen. Ik wil geen brood meer verdienen. En ik werk niet meer. Niet zoals voorheen. Ik werk nu veel beter. Wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik nu sta, vertel ik het liefst via het boek Geld Gaat Nooit Over Geld.”

 

Arjen van VlietHoofd Career Services Universiteit Utrecht 

“Universiteit Utrecht streeft ernaar haar studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de overgang van academisch onderwijs naar het werkzame bestaan. Career Services is in het leven geroepen om tegemoet te komen aan deze ambitie.”

Na een studie Rechtsgeleerdheid aan de UU is Arjen als consultant aan de slag gegaan. Sinds 2005 is hij betrokken bij de UU, onder andere als studentendecaan, hoofd studentenbegeleiding en op het moment is hij werkzaam als hoofd Career Services.

 

Marloes Telle Mindfullnesstrainer, o.a. bij Ministerie OCW

Mindfulness gaat over aanwezig zijn in je eigen leven. Ik geloof dat mensen zich meer verbonden voelen met hun eigen leven, als ze keuzes maken vanuit helderheid, vrijheid en kracht, in plaats vanuit (maatschappelijke) verwachtingen en verplichtingen en de stress die dat vaak met zich meebrengt.”

Marloes heeft na haar master Literatuurwetenschappen bij onze faculteit gewerkt, als voorlichter bij NWO en als speechschrijver van de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Sinds 2014 geeft ze mindfullnesstrainingen, vanaf 2016 is ze ook binnen OCW als trainer aan de slag.