Logo Universiteit Utrecht

CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Marloes Hoogendoorn

Irene Verhoof van Euphorion: “Marloes Hoogendoorn is momenteel werkzaam bij uitgeverij Lemniscaat waar ze kinderboeken redigeert. Voor ze hier terecht is gekomen heeft ze eerst de bachelor literatuurwetenschap gevolgd aan de UU en daarna de master Neerlandistiek redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studententijd heeft ze verschillende banen gehad waarbij editing een rol speelde. Ze heeft de website Languagenut, die helpt bij het leren van een taal, vertaald en ze is editor geweest bij Jonge Historici Schrijven Geschiedenis. Als onderdeel van haar master heeft ze stage gelopen bij de uitgeverij Lemniscaat waarna ze hier is blijven werken. Als editor is Marloes verantwoordelijk voor de teksten in hun laatste fase en werkt ze nauw samen met de auteurs voordat de boeken naar de pers gaan.
Marloes stelt dat haar bachelor Literatuurwetenschap haar voornamelijk heeft gebracht dat ze verhalen kan analyseren een haar gedachten op papier kan zetten.
Ben je benieuwd wat ze nog meer te vertellen heeft over het studeren van Geesteswetenschap of wil je meer weten over het werken bij een uitgeverij? Kom dan luisteren naar Marloes Hoogendoorn!”