Logo Universiteit Utrecht

CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Sophie Stadhouders

Maya Ouwehand van studievereniging Atlas: “Sophie Stadhouders heeft vorig jaar haar studie Liberal Arts & Sciences met de hoofdrichting Politieke Geschiedenis & Internationale Betrekkingen cum laude afgerond. Nu werkt ze als onderzoeksjournalist bij Follow the Money. Sophie begon daar als stagiaire eindredactie, maar haar schrijfvaardigheid werd blijkbaar al snel opgemerkt. Dat gold trouwens al vóórdat ze begon met studeren. Zo won Sophie in 2012 de KNAW Onderwijsprijs voor beste profielwerkstuk: ‘Filosofie als sociaal wondermiddel’. Hiervoor deed ze samen met een medeleerling onderzoek naar het effect van filosoferen met kinderen: maakt filosofie kinderen socialer? Na zelf diverse filosofielessen te hebben gegeven en experimenten met verschillende groepen jonge kinderen te hebben gedaan, kwamen zij tot een bevestigende conclusie.

Follow the Money is een onafhankelijk platform voor onderzoeksjournalistiek met als doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Op de website verschijnen dagelijks artikelen over onder andere de financiële sector, de zorg en cybersecurity.
Sophie schrijft voor Follow the Money over onderwijs en wetenschap. Benieuwd hoe zij als ‘jonkie’ van zich laat horen in de journalistieke wereld, kom dan naar haar luisteren tijdens de carrièrenacht 2018!”