Logo Universiteit Utrecht

CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Saskia Bultman

Jitske Brinksma van studievereniging Albion: “Saskia Bultman begon in 2002 aan de Bachelor Engelse Taal en Cultuur in Utrecht en studeerde in 2005 cum laude af. Vervolgens begon zij met de Research Master Literary Studies aan de Universiteit Utrecht. Hierbij focuste zij zich voornamelijk op literaire analyse, negentiende eeuwse Amerikaanse en Engelse literatuur, en Emily Dickenson. Ook deze master rondde zij cum laude af. Hierna heeft ze een jaar Comparative Indo-European Linguistics gestudeerd aan de Universiteit Leiden en voltooide ze de Master Gender History aan de Radboud Universiteit.

Dit brede scala aan universitaire opleidingen bezorgde Saskia een baan als boekinkoper en verkoopadviseur bij boekhandel Paagman in Den Haag, een functie als bijlesdocent Engels en een baan als docent Engels op de basisschool. Ook heeft ze als vertaler en editor gewerkt bij het bedrijf dat ze in 2004 opgezet heeft; Flip-Flop Translations.

In 2010 is Saskia vervolgens begonnen aan haar PhD, die ze in 2015 heeft behaald. Haar dissertatie is getiteld: “Constructing a Female Delinquent Self: Assessing Pupils in the Dutch State Reform School for Girls, 1905-1975″.

Sindsdien heeft ze gewerkt bij de University of York als Visiting Researcher bij het Centre for Women’s Studies, en heeft ze les gegeven aan de Universiteit Leiden. Sinds juni 2016 is Saskia aan het werk als Postdoctoral Researcher bij het Institute for History van de Universiteit Leiden.”