Logo Universiteit Utrecht

CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Sanneke Vermeulen

Teuntje van der Horst van SV Contact: “Sanneke Vermeulen is een vrouw met een verhaal. Zo begon ze haar carrière als judoka. In 2008 heeft ze namens Nederland zelfs meegedaan aan de Paralympische Spelen in Peking 2008. Waar ze een bronzen medaille haalde als jongste Paralympiër ooit in de geschiedenis (16 jaar)! Sanneke heeft zich nooit laten tekenen door haar visuele beperking, ze heeft namelijk maar voor 8 tot 10% scherp zicht. Na dit avontuur is ze CIW gaan studeren in Utrecht en is gedurende deze tijd ook actief lid geweest bij SV Contact. Zij was onder andere lid van de Feestcommissie. Na haar bachelor gehaald te hebben aan de Universiteit Utrecht in 2014 heeft ze haar master in Business Communication and Digital Media gehaald aan de Universiteit Tilburg. Vanaf 2016 is Sanneke al actief als duoraadslid bij de VVD in Roosendaal en in januari 2017 is zij ook voorzitter geworden van de commissie die het verkiezingsprogramma van de VVD voor de aankomende raadsperiode schrijft. Door haar voorzitterschap is zij eindverantwoordelijk voor het programma. Bovendien staat zij op nummer 2 op de kieslijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.
Sanneke heeft niet alleen een politieke kant, ze is ook nog erg maatschappelijk betrokken dat zich uit in de jarenlange steun aan de Johan Cruyff Foundation. Ook heeft zij voor de Gemeente Roosendaal in de Adviesraad Sociaal Domein gezeten.
Naast dit alles is Sanneke na het afronden van haar master werkzaam bij Enexis Groep (één van de netbeheerders in Nederland). Zij is hier begonnen als Management Trainee. Na het tweejarig traineeship is Sanneke sinds oktober 2017 doorgestroomd als Projectmanager ICT bij Enexis Groep.
Door haar brede betrokkenheid en interesses is zij een geweldig voorbeeld voor menig CIW-student. Leuk feitje: Sanneke haar bijnaam gedurende haar studententijd was ‘Het Beest’. Tegenwoordig, sinds april 2017, brouwt ze ook haar eigen (speciaal)bier voor de commerciële markt onder de naam ‘Brouwerij Het Beest’.”