Logo Universiteit Utrecht

CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Iris de Graaf

Irene Verhoof van studievereniging Euphorion: “Iris de Graaf is momenteel werkzaam bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als beleidsmedewerker en houdt zij zich bezig met beleid over leesbevordering en laaggeletterdheid.

Haar studententijd is ze begonnen aan de Universiteit Utrecht met de bachelor Taal- en Cultuurstudies, die ze in 2011 heeft afgerond. Hierna is ze doorgegaan met de master Literatuur- en Cultuurkritiek en heeft ze in deze periode ook deelgenomen aan het honours programma Young Leaders League. Vervolgens rondde zij de master Jeugdliteratuur af aan de Universiteit van Tilburg.
Na haar studie heeft zij een traineeship gevolgd bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten in Den Haag. Al snel kreeg zij vervolgens een baan bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tijdens haar studententijd is ze actief geweest als onder andere recensent bij de lemniscaatkrant, voorlezer voor kinderen en vrijwilliger bij het Literatuurhuis. Het is interessant hoe Iris de Graaf haar onderzoeksvaardigheden en interesse voor lezen en taal weet te combineren met een baan bij de overheid.”