Logo Universiteit Utrecht

CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Els van der Borght

Collin Lammertink van studievereniging Cercle: ” Els van der Borght is iemand die je met recht een typische afgestuurde geesteswetenschapper zou mogen noemen. Ze gaf in ons voorgesprek aan dat ze na haar Bachelor Taal en Cultuurstudies en een master Interculturele Communicatie met hoofdrichting Frans niet precies wist wat ze wilde… en toch heeft ze inmiddels enkele interessante stappen gezet in haar carrière! Dat tekent de geesteswetenschapper: aanpakken en keuzes maken, en dan blijkt opeens dat je een hele mooie loopbaan hebt!

Els’ specialisatie ligt op het gebied van communicatie, iets wat ze de eerste jaren van haar carrière gedaan heeft bij verschillende reisorganisaties. Vandaag de dag is ze werkzaam als communicatieadviseur bij AcademicTransfer; het carrièreplatform voor werken in de wetenschap. AcademicTransfer richt zich op het promoten van academische (onderzoeks-)functies en het in kaart brengen van de verschillende mogelijkheden/vacatures in de wetenschappelijke wereld.

Ik kan me voorstellen dat het voor studenten met interesse in een research master en PhD-ambities erg nuttig kan zijn om met Els te komen praten. Daarnaast kan Els een voorbeeld zijn voor alle studenten die geen carrière in het onderzoek ambiëren omdat haar loopbaan illustreert hoe een opleiding in gebied X toch kan leiden tot een baan in gebied Y. Ze heeft vanuit haar professionele expertise ongetwijfeld waardevolle tips met betrekking tot de banenzoektocht na het afstuderen!”