Logo Universiteit Utrecht

CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Alumni

Charley van ‘t Leven

Colin Lammertink van studievereniging Cercle: “Als er iemand is die vol enthousiasme kan vertellen over de veelzijdigheid van de arbeidsmarkt na een studie in de geesteswetenschappen, is dat Charley van ‘t Leven. Naast een passie voor de Franse taal en cultuur, hebben, om met zijn woorden te spreken, ‘de creatieve mogelijkheden die de computer kan bieden, [hem] al vanaf jongs af aan geboeid.’ Het combineren van deze twee passies heeft ertoe geleid dat Charley een indrukwekkende carrière heeft weten op te bouwen.
Al jong begon hij met zijn ondernemerschap door de functie voorzitter 2009/2010 van studievereniging Cercle te bekleden. Gedurende dit bestuurjaar heeft hij onder meer de website van Cercle gebouwd. Heden ten dage is Charley betrokken bij het opzetten van drie bedrijven. Naast van ‘t leven producties (Charleys eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen en hosten van websites, grafisch ontwerp en vertalen), heeft hij met een groepje oud-medestudenten het vertaalbureau Masters in Translation in het leven geroepen. Ook heeft Charley in april 2017 het bedrijf CelebrateLife BV samen met een vriend opgezet.
Al vier jaar op rij heeft Charley deelgenomen aan de Freelancer of the Year Awards, waarbij hij steeds is geëindigd in de Top-100 van Nederland. Helaas doet hij dit jaar niet mee.

Charley is dus het levende voorbeeld van iemand die zijn eigen plekje binnen de arbeidsmarkt heeft weten te veroveren door het volgen van zijn hart en zijn passies. Voor een inspirerend verhaal kun je dus zonder twijfel bij hem terecht!”